Lustratie

Lustratie

Punctul 8 de la Timisoara, cu extindere pana la data actuala, care deci sa impiedice cadidatura la pozitii publice si particparea la concursuri pentru ocuparea de pozitii publice a tuturor persoanelor care au ocupat deja o astfel de functie pana la 30 oct 2015.

Points

Fostii membrii PCR sunt cu totii santajabili, trebuie sa fie scosi din sistem

Fara o astfel de conditie de eligibilitate legiferata, ramanem vulnerabili la vot in fata unor manipulari ieftine si populiste.

Nu cred ca TOATE persoanele care au ocupat vreodata o functie publica sunt neaparat CORUPTE. Sunt de acord cu o filtrare riguroasa a TUTUROR celor care vor sa acceada la o eventuala pozitie publica (puterea corupe). Cateva criterii ar trebui impuse, gen: fara condamnare, fara averi nejustificabile (in mod legal), etc....

Legea lustratiei este legea care protejeaza comunisti si securisti de la noi din tara, hai sa luam exemplul germaniei cum au facut cu nazistii, avem nevoie ce aceasta lege sa fie facuta mult mai aspra pentru ei.

filtrarea raului trebuie sa se intample in mod natural si democratic

Prea radicală și nerealistă - anulează contribuția celor care și-au îndeplinit cu bună credință și eficiență atribuțiile până acum. O propunere mai realistă ar fi cred depolitizarea administrației publice și selecția reală, efectivă, nu formală, pe criterii de competență și performanță.

Nu poti sa restrangi dreptul oamenilor de a a fi alesi pornind de la o vina colectiva fara o responsabilitate individuala concreta. O masura de genul asta n-are nicio legatura cu un stat de drept si n-ar trece in veci de Curtea Constitutionala, ca sa nu mai zic ca vine in contradictie inclusiv cu regulile UE si cu CEDO. Nu inteleg cum puteti cere stat de drept dar nu vedeti utilitatea unor principii puternice ca sa-l garanteze. Daca vreti clasa politica nou, candidati sau iesiti la vot. Atat.

Sunt de acord ca vasta majoritate a oamenilor de stat din ultimii 25 de ani au multe bube si ca cei mai multi dintre ei ar trebui cel putin pensionati. Din pacate generalizarea asta e oarecum fascista. Interzice unor cetateni romani impotriva carora nu exista acuzatii concrete sa ocupe pozitii de conducere in stat. Chiar daca sansele sunt bune sa fie meritat, nu sade bine unei miscari de oameni destupati la cap si progresivi sa ceara asta. Intr-o oarecare masura chiar decredibilizeaza miscarea.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information