Simbolurile nationale

Simbolurile nationale

Orice cetatean roman sau strain care isi bate joc de simbolurile noastre nationale, fie ca e vorba de drapel, imn, limba, personalitati istorice, politice, culturale sau de idealurile nationale, trebuie sa fie aspru pedepsit, ca in orice tara civilizata. Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, strainii trebuie expulzati fara a li se mai permite intrarea in tara tot restul vietii, iar romanilor trebuie sa li se ridice toate drepturile cetatenesti.

Points

Lipsa coeziunii sociale, a unitatii, a altruismului, patriotismului, dezbina din ce in ce mai mult pe cetatenii Romaniei. Idealurile nationale ne sunt spulberate, simbolurile ne sunt terfelite de tot felul de extremisti fie ei politicieni sau nu, si nimeni nu e tras la raspundere. Nu trebuie sa mai acceptam sa se intample toate aceste lucruri.

... o asemenea lege n-ar genera abuzuri, fiindcă nu se poate DEFINI EXACT (într-un text juridic) ce înseamnă „simbol” și ce înseamnă „a-ți bate joc de el”. Dacă un istoric descoperă, într-un document vechi, că Mihai Viteazu era șașiu și face public acest lucru, se cheamă că-și bate joc de un simbol național? Devine pasibil de ardere pe rug?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information