Vrem unirea Basarabiei cu Romania

Vrem unirea Basarabiei cu Romania

Apartenenta la un neam este ca apartenenta la o familie. Nu se discuta cu cifre, kilograme si kilometri atunci cand se discuta despre frati surori si parinti. Romania trebuie sa fie una! Trebuie sa reparam aceasta nenorocire care ne-a rupt in doua, si sa inlaturam aceasta linie de demarcatie trasa nedrept de imperii care nu mai exista peste tara noastra!

Points

Pana la proba contrarie Moldova este preponderant pro-europeana. Exista mai multe motive pentru o Moldova in UE decat pentru una pierduta aiurea intr-o himera "euroasiatica". Nu mi-as fundamenta opiniile pe sondaje "de casa" mai ales ca pana in present nu s-a ridicat official propunerea si nu s-a demarat nimic in aceasta directie. Pana si in Koreea de Nord exista un minister al reunificarii.....

Din pacate populatia din Basarabia este majoritar pro-rusa si la orice referendum, ideea de unire cu Romania ar pica. Dragostea cu forta e viol!

Ar insemna preluarea unei minoritati ruse semnificative. Pe langa aspectele economice. Sa ii sustinem sa se dezvolte si sa intre in UE. Asa vom fi practic uniti politic.

Trebuie sa discutam deschis despre acesta idee si sa o transformam intr-o idee nationala si un plan de viitor asumat!

In Moldova exista si ukrainieni si bulgari si gagauzi, la fel cum in Romania exista maghiari, germani si sarbi. Poporul roman s-a format si din greci si din evrei si din lipoveni/sarbi/sasi. Minoritatile au sustinut de cele mai multe ori ideea nationala si au luptat alaturi de romani in momentele grele ale istoriei. Romania trebuie sa fie acea natiune in care vor sa se regaseasca cetatenii ei indiferent de religie, etnie sau convingeri.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information