Rezultatul referendumurilor ar trebui sa fie obligatoriu

Rezultatul referendumurilor ar trebui sa fie obligatoriu

In acest moment, nu exista nici o obligativitate pentru implementarea rezultatului unui referendum. Ar trebui sa se modifice Constitutia pentru ca Parlamentul sa fie obligat sa implementeze prin mijloace legislative rezultatele referendumului in 30 de zile, in caz contrar acesta sa fie dizolvat, urmand a se organiza alegeri anticipate. Astfel putem evita situatii precum cea privind referendumul din 2009 despre reducerea numarului de parlamentari.

Points

O astfel de prevedere ar da populatiei un mijloc democratic de a schimba o lege atunci cand Parlamentul se opune si sa corecteze eventualele derapaje ale acestuia.

Dacă fostul președinte nu a reușit asta înseamnă că avem o mare problemă. Într-adevăr căutând in legislația actuală vei vedea ca obligativitatea de adoptare a rezultatului lipsește, e lăsată în coadă de peste (de ce ne-ar mira ) Susțin cu tărie idea , PARLAMENTUL TREBUIE SĂ FIE OBLIGAT SA TRANSFORME ÎN LEGE REZULTATELE REFERENDUMURILOR VALIDE .

Referendumul = puterea poporului

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information