Resursele naturale ale tarii - resursa strategica

Resursele naturale ale tarii -  resursa strategica

Resursele naturale ale tarii, aurul, lemnul, minereurile, apa, sa fie declarate prin lege resurse strategice ale tarii. Orice exploatare a lor, cat si forma lor de exploatare va trebui validata de un inalt for de administrare a resurselor. Orice exploatare ilegala sa fie pedepsita cu inchisoare si amenda de 100% din valoarea resurselor furate. Oricarei comanii straine implicate in exploatari ilegale sa ii fie interzis dreptul de a mai face investitii in Romania in urmatorii 20 de ani.

Points

Daca nu mai avem resurse naturale, nu mai avem nimic. Padurile, apele, ne asigura nu numai un aer curat si o clima blanda, dar si potentialul dezvoltarii turistice in viitor. De asemenea, trebuie sa prevenim corporatii criminale ca Gabriel Resources (Rosia Montana), Eldorado (Certej), Kronospan, Schweighofer de a mai fura aceste resurse sub ochii nostri, luandu-ne de prosti.

De acord, cu anumite limite. Exista riscul ca o lege data "in mod absolut" asupra tuturor resurselor sa ajunga la lucruri absurde, ca in Occident, unde in multe state americane nu ai dreptul sa colectezi apele pluviale, sau ca in Europa in Spania sau Italia unde trebuie sa platesti taxe enorme (50E!) daca iti pui panouri fotovoltaice! Aceste absurditati devin serioase ingradiri ale drepturilor cetatenilor asupra unor bunuri care ne vin in mod gratuit de la natura. Este necesara mare atentie.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information