Ecologizarea oraselor

Ecologizarea oraselor

Orasele din Romania duc lipsa de spatiu verde, de mijloace de transport ecologice iar calitatea vietii este deplorabila. Cresterea numarului de masini personale, a numarului de locuitori in zonele urbane, lipsa unor politici clare de ecologizare si coruptia politicienilor a dus la cresterea poluarii aerului/fonice etc toate orasele tarii. Este necesar un program pe termen lung pentru a creste calitatea vietii si de a promova cat mai mult un stil sanatos si ecologic de viata.

Points

Cresterea spatiului verde la cote cu mult peste cele existente prin plantarea de copaci in orase, crearea de acoperisuri verzi usor de intretinut, crearea de parcuri in cat mai multe locatii, limitarea sau anularea proiectelor care au ca scop final betonarea spatiului public, limitarea numarului de masini in oras prin diverse taxe, piste de biciclete peste tot, trecerea la un transport in comun ecologic. Se pot atrage fonduri europene dar si guvernamentale pentru toate aceste propuneri.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information