Transparenta/ Orice contract facut de Stat sa fie online

Transparenta/ Orice contract facut de Stat sa fie online

Coruptia este o plaga. Se scurg o multime de bani din buget prin achizitii publice date cu dedicatie. Cerem transparenta total si publicarea tuturor contractelor incheiate de stat (primarii, administratii locale, centrale, parlament, guvern, regii autonome, spitale etc), impreuna cu pretul de achizitie.

Points

Președintele ar putea face un Ask Me Anything săptămânal, unde să dea un raport al celor întâmplate în timpul săptămânii și să răspundă timp de câteva ore la întrebările cetățenilor. Aceasta ar permite de asemenea să primească idei de la cetățeni în mod continuu, nu doar în situații extraordinare cum este aceasta.

Orice instituție publica trebuie sa aibă bugetul public. Sa poată afla oricine pe ce se cheltuie banii.

transparenta end-to-end in cheltuirea banului public

Orice achizitie de la birotica, papetarie, apa, pana la software, autostrazi, echipamente medicale sa fie publicata online, cu pretul de achizitie si cine a semnat contractul. Este necesara o noua legislatie privind achizitiile publice. Orice depaseste cu 10-15% pretul pietei sa nu fie acceptat si considerat ca act de coruptie.

E important ca să se poată urmări ușor cum se leagă facturile. Dacă o companie își cedează toate părțile sociale unui offshore din Tenerife cu un angajat, trebuie să continue să declare asta public. S-ar putea reglementa un regim special de colaborare cu statul, precum cel de plată al TVA: poți să intri, dar nu mai poți să ieși, și când intri - tot ce faci, până când e radiată compania devine public; la fel și ce fac alte companii cu tine.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information