Eliminarea votului cu bile sau a votului secret

Eliminarea votului cu bile sau a votului secret

Parlamentarii trebuie sa fie obligati sa voteze la vedere, pentru ca nu i-am pus acolo ca agenti secreti. Ar tb. publicat exacta modului cum o lege a fost votata nominal (cine a fost pro / contra / abtineri / absente) in Monitorul Oficial, ca anexa la legea respectiva.

Points

Votul secret trebuie sa existe atunci cand e vorba de numele unor persoane: ex numirea primului ministru. Nimeni nu va risca sa voteze impotriva unui potential prim ministru la vedere. pentru a evita conflictele votul privin persoanele trebuie sa fie secret.

Vreau să știu cum votează reprezentantul meu!

Vezi punctul cu transparenta votului.

Mi se pare normal ca cei care i-au votat sa stie daca le reprezinta corect interesele sau nu.

duplicat al acestui punct: https://cevremcolectiv.yrpri.org/ideas/1621-desecretizarea-votului-in-parlamentul-romaniei

Nu numai sa fie vizibil dar si argumentat...

Cum tu, ca cetăţean ai dreptul la un vot secret, aşa şi parlamentarii au dreptul să voteze cum vor ei, de aceea este şi această metodă de vot în parlament, pentru că în cazul unei persoane care nu este de acord cu o propunere venită din propriul partid, să îşi poată spună părerea fără a avea consecinţe asupra integrităţii sale. Dacă chiar vreţi să vedeţi dacă parlamentarii chiar, vă puteţi documenta asupra legilor care au fost "fabricate" de către ei, sau de câte ori au luat cuvântul în parl.

Calin, un parlamentar care se fereste sa isi arate optiunea in fata colegilor din partid inseamna ca nu este in partidul care trebuie.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information