Politicieni responsabili

Politicieni responsabili

-Interzicerea traseismului - pierderea mandatului + interdictia oricarei viitoare candidaturi in cazul in care se intampla -Demitere automata la orice punere sub acuzatie - daca e nevinovat sa se intoarca dupa ce e achitat - Confiscarea tuturor spagilor dovedite pe loc cand au fost dovedite - Interzicerea candidaturii pentru oameni cu dosar penal la activ.

Points

La 'Demitere automata la orice punere sub acuzatie' cred ca exageram putin- poate duce la abuzuri masive. trebe dovedit intai, apoi demis

Eu ca cetăţean al acestui stat, am dreptul să îmi aleg reprezentantul în parlament. Dacă el îmi întoarce spatele, şi se alătură altui partid/ se alătură unui partid ( aprorii acesta nu era într-un partid ), am dreptul să îl trag la răspundere, iar această răspundere este pierderea mandatului de parlamentar. Punctul 1 este destul de dur, fiecare om are dreptul la vot sau să fie votat, deci nu sunt de acord cu punctul 1.

Politicienii sunt cum sunt pentru ca sunt lasati sa fie si nu sunt fortati sa isi asume responsabilitatea.

Imunitatea în fața legii penale e un magnet care atrage toți borfasii cu bani în parlament. Partidele nu au nici o motivație sa caute candidați rezonabili ca sunt sufocați de borfași care le oferă bani pentru imunitate.

Sa fie anulate mandatele traseistilor care au profitat de ordonanta de urgenta prin care timp de 45 de zile au putut sa fuga la alte partide decat cele pe listele carora au fiost girati.

In orice tara vestica se practica demisia de onoare. In momentul in care apare scandalul, omul isi da singur demisia. Inclusiv in Moldova, un politician si-a dat demisia fix a doua zi. Numai la noi, de ani de zile, politicienii prinsi urla "politie politica" si refuza sa-si dea demisia. Daca nu vor sa inteleaga conceptul de demisie de onoare, ar trebui demisi din oficiu.

Totul fara punctul 1. "Innocent until proven guilty" altfel duce la abuzuri

Problematica pierderii mandatului la punerea sub acuzare poate contribui la derapaje ale justitiei si ar putea opri posibilitatea de a exercita mandatul primit pri vot. As fi totusi de acord ca daca o instanta, chiar si prima l-a gasit vinovat acesta sa-si piarda mandatul si sa nu poata candida pana la ramanerea deciziei finale, in caz ca acesta ii este favorabila.

"Traseismul" poate fi ceva benefic. Nu putem interzice cuiva sa paraseasca un partid, daca nu se mai regaseste in principiile acelui partid: poate partidul derapeaza de la niste principii, de exemplu. Nu-i putem lua omului dreptul omului de a se asocia cu cine vrea, cand vrea. Chiar daca omul e politic. Demitere automata nu, se poate abuza; trebuie sa se responsabilizeze partidul sa-i retraga sprijinul. Se face prin presiuni populare, vot, lupta sustinuta anticoruptie. Si ceva rabdare.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information