Remodelarea sistemului educational

Remodelarea sistemului educational

Astfel incat el sa raspunda realitatii in care traim. Un sistem care sa dezvolte abilitati, care sa te invete cum sa inveti si sa iti placa, in care interesul pentru copii primeaza. Un sistem educational care intelege diversitatea de talente si abilitati pe care le ajuta sa se dezvolte si sa creasca. Un sistem in care respectul este castigat de catre lideri nu autoritati, ce stimuleaza creativitatea, inovarea, cooperarea, simtul civic. Un sistem care creaza o soietate real bazata pe cunoastere.

Points

Un sistem de educatie modern, care sa incurajeze copii sa invete constructiv, nu sa memoreze "ca papagalul" informatii de care habar-n-ai cand si daca vor fi utile, este cea mai buna investitie pe termen lung. Cele mai bune exemple, nordul Europei, nu sunt departe si nici imposibil de replicat. Dar necesita timp, bani si rabdare. Aici vorbim de reformarea completa a sistemului, incepand cu modul de educare a profesorilor.

Da! Si catre ei trebuie sa ne indreptam atentia. Avem nevoie de un sistem educational care sa le vina in intampinare, sa ii sprijine. Astfel vor veni generatii de oameni mai buni si profesionisti mai buni. In toate domeniile. Avem nevoie de o reforma in invatamant pentru ca el nu corespunde realitatii prezente. Pentru ca prezentul sistem e blocat in calificative si nu orientat spre crestere si dezvoltare personala. Avem exemple de bune practici in Norvegia, Suedia. Vrem cea mai buna educatie!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information