Guvern de technocrati pt modificarea Constitutiei

Guvern de technocrati pt modificarea Constitutiei

Deciziile referendumului pentru revizuirea Constitutiei trebuie implementate. Un Guvern tehnocrat ar putea face acest lucru, impreuna cu modificarea legii electorale pana la termenul pentru urmatoarele alegeri parlamentare. Acest ragaz ar da timp pentru infiintarea de noi partide si popularizarea acestora. Daca s-ar organiza in acest moment alegeri anticipate, ar fi alese aceleasi persoane pe care este clar ca protestatarii nu le mai vor.

Points

Cu toate ca un guvern tehnocrat are probleme de legitimitate si de eficacitate, cred ca ar fi o varinata buna pentru situatia actuala. Faptul ca Dragnea cere si el acest lucru ma face putin sceptic. Avem nevoie de revocarea imunitatii parlamentare pentru fapte penale, dar si de revocarea mecanismului prin care parlamentul poate impiedica arestarea sau retinerea membrilor sai. Este crucial ca noul parlament sa fie unul curat si usor sanctionabil in caz ca deraiaza!

Rezultatul referendumului este dorinta suverana a poporului, ignorata pana la acest moment de clasa politica.

Un guvern de tehnocrati nu reprezinta pe nimeni. Pentru ca suntem vreo 20 de milioane, putem sa guvernam doar prin reprezentanti (direct e imposibil). Cine alege tehnocratii? Pe ce criterii? Constitutia o pot modifica doar alesii poporului, singurii care au legitimitate. Adica, concret si pragmatic, doar o coalitie politica larga ar putea sa o faca.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information