Taxa pe biserica

Taxa pe biserica

Sa adoptam un model transparent si centralizat al credinciosilor si cultelor. Cei care doresc sa mearga la biserica sa plateasca o taxa anuala pe biserica cum este in Germania. Cei care nu se declara credinciosi nu vor putea pana nu platesc taxa de biserica. Taxa sa fie stabilita de fiecare cult in parte si sa nu aiba voie sa ceara alti bani pentru: sfintit casa de sarbatori, liturghii, botezuri, etc.

Points

Elimina nevoia statului sa doneze bani catre culte si banii sa fie direct proportionali cu numarul de credinciosi declarati. Transparentizeaza si alocarea fondurilor catre culte si religii.

Stati un pic. De ce sa platesc o taxa daca sunt credincios si merg la o anumita Biserica? Sa nu primeasca cultele bani de la stat, de acord, dar de ce sa platesc daca sunt membru la un anumit cult???Mai ales ca nu la toate cultele se platesc serviciile? Bisericile sunt de sine statatoare si nimeni sa nu se implice din afara in viata Bisericii, iar Biserica sa fie separat de stat

Nu cred ca oamenii saraci din rural, acolo unde biserica joaca toate rolurile pe care celelalte institutii le uita, or sa fie ajutati de aceasta prevedere. Si batranii, care au cea mai mare nevoie de biserica? Le punem inca o taxa pe cap? Nu.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information