Impozitarea BOR și sistarea suprafinanțării publice

Impozitarea BOR și sistarea suprafinanțării publice

Protestatarii cer ”investigarea și transparentizarea fiscală a Bisericii Ortodoxe Române, stoparea alocărilor bugetare excesive pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului şi a bisericilor în general şi redirecţionarea acestor bani către serviciile publice şi sociale.” (Sursa: Viitorul are autor #Colectiv: http://www.petitieonline.com/viitorul_are_autor_colectiv_revendicrile_stangii)

Points

Deși Biserica ortodoxă TREBUIE curățată de oamenii infiltrați în ea de către Securitate, atacurile împotriva credinței și a Bisericii (ca instituție) nu-și au locul. Ateismul și secularismul înseamnă comunism și înstrăinare spirituală, mai ales că poporul român este majoritar ortodox, de secole. Cine atacă credința, atacă fibra țării! Această idee a distrugerii Bisericii este o manevră de propagandă a ex-KGB-ului rusesc, care este „înghițită” mult prea ușor de protestatarii din piață.

atat timp cat se comporta ca o societate comerciala vanzand diferite bunuri si servicii sa fie tratata ca atare !!!

Nimeni nu e mai presus de lege. Epoca feudala a apus de sute de ani, dar biserica inca mai aateapta bir de la popor si mai ales nu vrea sa plateasca impozit statului pentru ce detine.

BOR isi rateaza sistematic scopul: acela de a deservi societatea si binele comun. Masurile sociale ale BOR sunt in majoritatea cazurilor inlocuite de propaganda sexista, rasista, homofoba. Finantarea BOR este finantarea perpetuarii mesajelor si atitudinilor distructive dpdv social si public.

Biserica nu trebuie sa se amestece in functionarea statului. Biserica nu trebuie sa fie sustinuta de stat. Nu trebuie sa poata influenta ea legi precum legea educatiei (predarea sau nu a religei sau a educatiei sexuale in scoli) Biserica trebuie sa fie limitata, sa aiba doar un "rol" personal si intim cu omul care ii este 'urmas' (follower), nimic mai mult.

Banii publici se impart in functie de procentul votantilor adepti. De aceea primesc toate religiile procentul cuvenit. Vezi: http://www.ziardecluj.ro/bisericile-din-cluj-topul-sugativelor-de-bani-publici

”Biserica majoritară se află într-o criză de legitimitate și se confruntă cu perspectiva laicizarii accelerate a societății.BOR alege soluția perdantă pe termen lung de a apela la relația ei privilegiată cu statul, pentru a-și mentine dominația.” (Sursa: http://totb.ro/pro-si-contra-finantarii-bisericilor-de-catre-stat/). Prin taxarea BOR și prin relocarea fondurilor publice dinspre BOR spre sectoare publice deficitare (sănătate sau educație), acestea din urmă pot fi consolidate.

BOR NU TREBUIE SA FIE O INSTITUTIE A STATULUI. credinta este o chestiune de ordin personal, individual, intim, NU STATUL ar ttrebui sa finanteze salarii, constructii de biserici ETC. las la o parte PROSTUL GUST si lipsa de aplicare a valorilor crestine in administrarea lacasurilor de cult, etc.

Buna ziua! Vreau sa mentionez de la inceput ca sunt ateu si o sa incerc sa fiu totusi cat mai obiectiv in parerea mea. Se pare ca Romania nu e singurul stat care finanteaza biserica din Europa. http://www.wall-street.ro/slideshow/Economie/144027/statul-si-biserica-unite-si-in-europa-cum-sunt-finantate-cultele-in-alte-tari.html?full . Totusi cred ca impozitele platite de fiecare roman ar trebui directionate catre alte zone ale economiei care ar ajuta la constructia unui viitor solid pentru toti. Ma refer aici bineinteles la sanatate, educatie, infrastructura si securitate. Nevoile spirituale ale fiecaruia sunt bineinteles importante dar atunci cand nu poti asigura un prim ajutor de calitate unui om pe moarte cred ca biserica pe care o frecventeaza trece automat pe ultimele locuri. Un alt model de finantare, mai realist cred ca ar fii acela in care fiecare credincios finanteaza biserica pe care o frecventeaza cu un mic impozit. Exista bineinteles si in acest model o exceptie. Exista biserici foarte frumoase in tara noastra, monumente istorice. Acestea ar putea fii preluate si intretinute eventual de administratiile locale, iar cultul care a construit biserica sa aiba drept de folosinta. In speranta ca macar cativa o sa citeasca. Va multumesc! Dani Oprean

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information