Reducerea taxelor si incurajarea onestitatii

Reducerea taxelor si incurajarea onestitatii

Reducerea taxelor: TVA, impozite salarii, profit, dividende. Incurajarea investitiilor, nu a evaziunii fiscale. E nevoie si aici de o schimbare fundamentala de mentalitate, si anume: Controalele trebuie sa fie consecinta incalcarii legii, nu trebuie sa "gaseasca ceva" la fiecare control, de dragul drumului facut pana acolo. Asta incurajeaza coruptia la toate nivelurile sociale. Primul control trebuie sa se incheie cu avertisment si masuri de remediere. Apoi amenzi drastice pt incalcarea legii!

Points

Nimeni nu vrea sa se expuna controalelor, vanatorilor de vrajutoare, situatiilor in care sa de spaga autoritatilor in continuare. Controalele trebuie sa fie o consecinta incalcarii legii, nu trebuie sa "gaseasca ceva" la fiecare control. Asta incurajeaza coruptia. Primul control trebuie sa se incheie cu avertisment si masuri de remediere. Apoi amenzi drastice, daca nu se respecta legea. Nu suntem toti infractori. Legea trebuie sa porneasca de la premisa de nevinovatie, ca in orice tara normala!

Inainte sa reduci taxele trebuie sa iti creezi un venit sustenabil din alte surse. Trebuie sa faci investitii. Mentioneaza in propunere si cu ce inlocuiesti veniturile reduse din taxe (pana la urma, se tot cer salarii mai mari pentru medici si profesori, dar cu ce le platesti?) si dup-aia cere reducerea taxelor.

"Controalele trebuie sa fie consecinta incalcarii legii" -- si cum constati incalcarea legii fara controale, lol

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information