Suspendare prin vot la jumătatea mandatului/Recall election

Suspendare prin vot la jumătatea mandatului/Recall election

Fiecare demnitar public, care a fost votat, poate fi suspendat la jumătatea mandatului și supus unui vot de neîncredere. Dacă acest demnitar primește un vot de neîncredere își pierde funcția. Suspendarea se face prin strângerea de semnături în colegiul electoral al respectivului candidat și se poate face doar într-o anumită perioadă a mandatului, care să coincidă cu jumătatea mandatului.

Points

Vrem o nouă clasă politică, dar nu știm prea bine pe cine să punem în loc. Să ne asigurăm măcar, că la nevoie, o să-i putem schimba mai ușor.

Asta ar fi un mijloc sa ii facem pe domnii parlamentari mai responsabili. Sa nu ne mai spună ca nu ii interesează ce zic câteva mii de oameni în piață ca el a fost ales de sute de mii de oameni.

Daca votul e uninominal (chestsie care mie mi se pare sentiala pt. separarea neghinei de grau), cetatenii din circumscriptia de origine a parlamentarului sa poata oricand sa organizeze un referendum pt. suspendarea parlamentarului cu pricina. Adica il lasam sa se ingrasa doi ani din patru, indiferent ce magarii face?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information