Siguranta rutiera. Disciplina rutiera. Sosele sigure.

Siguranta rutiera. Disciplina rutiera. Sosele sigure.

Siguranta rutieră. Introducerea in scoli ca materie de trunchi comun a disciplinei "Educatie Rutieră", iar profesorii trebuie să fie lucrători din MAI. In alta ordine de idei, crearea unui parteneriat intre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei. Modificarea Codului Rutier, infiintarea Instantelor Rutiere. Reducerea pedepselor absurde si implementarea pedepselor privative de libertate incepand de la 15-30 zile sau mai mult in functie de gravitatea faptei.

Points

Problema in traficul bucurestean (unde e marea problema) este faptul ca lumea nu respecta legea. Lumea nu respecta legea pentru ca e usor de scapat cu o spaga sau chiar si fara aia. Problema nu e gravitatea pedepselor, ba chiar dimpotriva.

Siguranta noastra depinde de noi si in egala masura de toti participantii la trafic. Orasele ar trebui monitorizate video in centre locale, iar agentii de politie vor avea posibilitatea de a supraveghea in timp real traficul si de a aplica sanctiuni imediate tuturor celor care încalcă normele rutier. De asemenea, printr-un Cod Rutier nou, trebuie aplicate limite de educatie scolară viitorilor conducători auto. Dupa varsta de 60 de ani, controale anuale medicale amanuntite.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information