Opriti proiectul Deveselu

Opriti proiectul Deveselu

Nu vreau ca Romania sa fie marioneta NATO si sa poarte razboaiele altora. Suntem amenintati de Rusia de mai bine de trei ani, atunci cand America a rupt tacit pacea internationala contruind scuturi anti racheta in tarile estice, inconjurand practic Rusia. Prim ministrul Rusiei a declarat atunci ca actiunile SUA reprezinta o amenintare, si daca nu sunt oprite la timp vor fi nevoiti sa ne atace. Presedintele nostru este o marioneta a marilor puteri si ia decizii fara a studia consecintele.

Points

Stim foarte bine ca NATO se foloseste de pozitia strategica a Romaniei pentru a-si consolida puterea. Romania nu este o tara anti-rusa, asa cum sustine presedintele in fata NATO. Jocurile politice afara din tara noastra si deciziile legate de securitatea nationala nu trebuie infleuntate de partile externe. Romania nu are niciun motiv sa poarte razboaiele altora, singura ei preocupare trebuie sa fie protejarea si securitatea oamenilor de rand.

Ar trebui oprit nu doar proiectul Deveselu, ci NATO însăși, care nu mai are practic nicio rațiune de a fi. Ea s-a transformat dintr-o alianță defensivă într-una ofensivă, acțiunile ei după sfârșitul Războiului Rece fiind criminale și distructive. Yugoslavia, Irak, Afganistan, Libia, Siria au fost bombardate sau chiar distruse de NATO, în absolut toate cazurile motivele invocate fiind minciuni sfruntate. Dacă România rămâne alături de NATO, ar putea avea fi târâtă în război.

Războiul nu e departe de România. Siria e la o aruncătură de băț. Dacă Turcia invadează Siria cu trupe de uscat și intră în conflict deschis cu Rusia, atunci reacția Rusiei împotriva Turciei poate declanșa, în virtutea Statutului NATO, un război cu TOATE țările NATO, inclusiv România. SUA (care controlează NATO) se joacă cu focul pentru că sunt departe de zona fierbinte și au tot interesul să vândă arme aliaților de toate culorile și să slăbească atât economia Europei, cât și pe cea a Rusiei, scăpând dintr-un foc de doi concurenți. Europa (UE adică) ar trebui în schimb să se trezească, pentru că un război (cu Rusia) ar fi cel mai îngrozitor scenariu posibil. Problema e că cea mai puternică țară din UE, Germania, este sub ocupație militară americană și nu își permite să aibă pe față o poziție contrară. Și oricum ei nu sunt în prima linie a unui eventual front cu Rusia. În prima linie sunt țările din Europa de Est și ele ar trebui să se opună cel mai puternic planurilor nesăbuite de război. România ar trebui să spună NU agresiunii NATO pentru a apăra viețile propriilor cetățeni. Dacă este pe lumea asta vreo cauză pentru care românii trebuie să lupte, să iasă în stradă, cauza este distanțarea de NATO (ieșirea din NATO, de ce nu?) pentru a evita războiul.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information