Restructurarea Parlamentului

Restructurarea Parlamentului

- Concedierea tuturor membriilor actuali din parlament; - Scaderea numarului de locuri la 300 de "scaune"; - Asigurarea unui procentaj de 40% politicieni independeti in parlament; - interzicerea participarii in parlament a oricarui persoane cu dosar penal sau la DNA;

Points

Toti candidatii sa depuna cazierele exact ca la asociatii, cei care au ``bube`` sa nu poata candida.

Parlamentul este cel ce voteaza legile; actualul parlament este corupt. Viitorul parlament poate fi la fel de corupt, daca este bazat numai pe partide (foste sau actuale). Trebuie un parlament proaspat, mic, curat, si cu o multime independenta.

Acest procentaj nu va asigura finalizarea actelor legislative.

Daca nu mai dorim coruptie in tot sistemul parlamentarii ar trebui sa fie cei incoruptibili si ei sa ofere un exemplu in acest sens. Cei cu dosare si in atentia DNA ar trebui sa faca ani multi si grei de puscarie. In acest fel cred ca am elimina intrucatva coruptia si am introduce "frica".

si cum anume vrei sa asiguri cota asta? prin prevedere legala expresa? ce te faci daca nu candideaza suficienti independenti capabili care sa ocupe locurile alea? ca de nebuni si demagogi nici o tara nu duce lipsa. ne place sau nu, politica presupune costuri financiare si organizatorice pe care multi nu pot sa le suporte. risti prin astfel de cote garantate sa umpli parlamentul de figuri gen DDD (Dan Diaconescu in Direct) sau altii ca el.

Asta va incuraja oamenii sa iasa din partide si sa candideze independent (ca Oprescu) pastrandu-si afilierile in umbra. Sa relaxam legile astfel incat sa fie considerabil mai usor sa intri in parlament ca independenti, dar sa lasam cotele deoparte.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information