Imbunatatirea infrastructurii

Imbunatatirea infrastructurii

Finalizarea autostrazilor, integrarea sistemelor informatice ale institutiilor publice si automatizarea proceselor, procedurilor si activitatilor din cadrul acestora.

Points

Punerea la dispozitia publicului a datelor institutiilor publice fara restrictii de copyright, patente si mecanisme de control.

Lipsa de autostrazi si nivelul ridicat de birocratie ne fac viata mai grea si ne reduc atractivitatea in fata investitorilor locali si straini.

Este inutila dezvoltarea exagerata a autostrazilor. Nu uitati ca Era combustibililor fosili se apropie de final. Nu va lasati inselati de aparenta abundenta de petrol ieftin rasarit "ca din pamant". Petrolul din prezent are o viata scurta (15 ani) si un cost exagerat de mare pentru ecologie. Viitorul apartine de fapt cailor ferate electrificate. Autostrazile nu au viitor.

Infrastructura publica IT nu se ridica standardelor de azi datorita contractelor paguboase de licentiere (Dosarul Microsoft) si de atribuirea unor lucrari de IT unor firme in plin conflict de interese (Teamnet, Siveco, etc.). Propun folosirea de software liber precum sisteme de operare Linux in institutii. Aceste solutii au costuri mult mai mici de achizitie, licentiere si suport.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information