DESFIINTAREA PARTIDELOR POLITICE

DESFIINTAREA PARTIDELOR POLITICE

Existenta partidelor politice reprezinta o piedica in calea progresului. Luptele dintre ideologiile si interesele partidelor duc la incetinirea sau chiar incetarea rezolvarii problemelor societatii - care sunt tot mai multe si mai presante. Organizarea in cadrul unor "partide politice" favorizeaza aparitia coruptiei, prin adapostirea indivizilor cu interese ilicite in cadrul grupului. Toti parlamentarii, senatorii, trebuie sa fie profesionisti condusi de performanta, nu de ideologii sau interese

Points

Cred ca una din problemele noastre fundamentale, indiferent de culoarea sau directia politica, este ca le permitem sa voteze legi fara sa ne consulte. Trebuie sa impunem existenta unui dialog deschis permanent intre noi, alegatorii si cei pe care-i alegem, indiferent de partid. Sa fie o regula universal valabila.

Este normal sa existe mai multe partide politice, expresie a diversitatii de gandire politica. Evolum, nu involuam.

Partidele politice nu sunt organizatii care functioneaza normal, nu sunt organizatii democratice. Ele ar trebui sa fie conduse pe baza de principii si nu pe baza de grupuri de interese. Nu sunt pentru desfiintarea lor, ci pentru reformarea lor.

E o greseala. Esenta democratiei e data de pluripartitism, trebuie mai multi vectori de opinie, altfel ne intoarcem la situatia dinainte de '89 cand un asa partid unic reprezenta poporul.

De ce nu? De ce sa fim condusi de politicieni? Nu suntem satui de politicieni? Indiferent ce partid votam tot noi cetatzenii simplii suferim? De ce sa suferim? Chiar nu putem face nimic? Sunt sigur ca avem inteligentza sa batem politicienii cu propriile arme-VOTUL DEMOCRATIC! Imaginati-va un partid non politic care ar cistiga alegerile! Imaginati-va acest partid votind pentru eliminarea sistemului actual adica fara guvern fara parlament si imediata rescriere a constitutziei! De ce nu?

De ce nu? Mai mult imaginatzi-va legi foarte dure fara cai de scapare: ex: coruptie inchisoare minim 20 ani si confiscarea averii, ex: viol minori - taierea organului genital si inchisoare pe viatza, ex: crima cu premeditare- inchisoare pe viatza, ex: incalcarea oricarei reguli circulatie:- carnetul de sofer anulat pt totdeauna si dupa caz inchisoare plus confiscarea automobilului, ex: taiere de copaci ilegala: inchisoare pe viatza. De ce nu? Legile sunt slabe, favorizeasa infractorul.

Avem nevoie de un nou sistem. Este clar ca cel actual, cu partide, cu orientari, cu ideologii, nu functioneaza in mod practic. Toata conducerea unei tari trebuie regandita, orientata spre profit, dezvoltare, progress, in mod exclusiv. Traim intr-o lume mult prea complexa, solicitanta, pentru a ne mai permite luxul dezbaterilor asa-zis politice. Practic, ne trebuie adminstrare, management, nu politica! Vot pentru persone si echipele de sub ele, nu pentru pentru partide.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information