Piste de biciclete - Centrele oraselor (mari) fără mașini!

Piste de biciclete - Centrele oraselor (mari) fără mașini!

În orice țară civilizată din Europa (și nu numai), mașinile pierd teren față de biciclete, mai ales în orașele aglomerate. Nu ar trebui considerat un trend, ci să ne gândim la sănătatea noastră, a tuturor!

Points

Un simplu exemplu ar fi distanța dintre București și Ploiești (dar lista ar fi lungă cu exemple similare). Sunt convins că mulți ar folosi o pistă de bicilete, chiar dacă sunt 60 km. În multe resedinte de judet abia dacă se acordă atenție pistelor de bicilete, biciclistilor. Un exemplu negativ îl consider Târgu Mureșul!

Nu este tehnic fezabila interzicerea circulatiei masinilor prin centrul oraselor. Ar face mai mult rau decat bine. Insa pot fi introduse modificari legislatiei rutiere care sa favorizeze biciclistii, subventii pentru biciclete, taxe (modice, de exemplu 2 lei) pentru autovehiculele care circula prin centrul orasului. Asta ar reduce circulatia prin centru cu cca 30-40%, suficient pentru a descongestiona traficul central si a favoriza bicicletele. Taxele pot fi aplicate soft folosind camere video.

Pistele de biciclete si incurajarea folosirii acestora de catre populatie nu numai ca va decongestiona traficul din centru, va promova si sustine sanatatea si conditia fizica. Barcelona are un sistem de piste de biciclete si inchiriat biciclete extraordinar. Check it out here pentri inspiratie: https://www.bicing.cat/es/

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information