Eliminarea functionarului de stat pe viață lasat mostenire

Eliminarea functionarului de stat pe viață lasat mostenire

Functionarul de stat are obligatia sa fi lucrat minim 5 ani in privat si poate lucreze maxim 15 ani in administratia aparatului de stat continuu sau cumulat .

Points

In Romania posturile in administratia de stat reprezinta un privilegiu si nu un act de onoare pentru inidivid. Sunt familii care de cateva generatii ocupa posturi cu influenta in administratie.

Nu exista o justificatie pentru conditionarea obtinerii unui job in mediul public de experienta de minim 5 ani in mediul privat. Si in cel din urma se cauta in special persoane cu experienta cat mai bogata intr-un anumit domeniu iar posturile de juniori, pe anumite domenii, sunt greu de obtinut. O astfel de legislatie nu ar ajuta cu nimic imbunatatirea indicilor de somaj.

Justificarea baremului de minim 5 ani in mediul privat se refera la formarea mentalitatii individului. Eu consider ca ajuta somajul prin schimbarea generatiilor de functionari la fiecare 15 ani. Daca el nu stie sa faca nimic ce sa caute intr-o institutie publica, sa se planga ca e greu si sa invete sa fure? Daca mergeti sa discutati cu functionari ai statului, altii decat cei de la ghisee veti descoperi realismul propunerii. Profesionistii costa bani.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information