Schimbarea legii finantarii partidelor politice

Schimbarea legii finantarii partidelor politice

Schimbarea legii finantarilor partidelor politice prin plafonarea sponsorizarilor private si transformarea veniturilor din bugetul public drept principala sursa de finantare.

Points

Partidele ar trebuie sa se autofinanteze exclusiv prin contributii si donatii de la membrii lor, nu de la bugetul de stat.

Avem foarte multe partide. Finantarea campaniilor lor de la bugetul de stat ne-ar saraci pe toti.

Aceasta masura va descuraja clientelismul politic, va incuraja candidaturile independente, va spori sansele noilor intrati in politica de a fi eligibili pe criterii de competenta pentru functii reprezentative sau executive.

De acord cu o schimbare, dar nu printr-o soluție care înseamnă să le finanțăm noi forțat. Cel mai corect ar fi să se limiteze suma pe care o poate dona o singură persoană pentru un partid politic. Astfel s-ar miza pe număr de oameni care doresc să susțină partidul, nu pe 10 mafioți care investesc în partid ca să-și scoată banul ulterior înzecit. De menționat totuși că și ideea asta scârțâie, având în vedere ce ușor s-ar urca "doritori" în dube care să "doneze" pentru că așa le-a zis X.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information