TVA 7 % si scăderea altor taxe

TVA 7 % si scăderea altor taxe

TVA de 7 % la toate produsele !

Points

de acord, taxe mai mici, consum mai mare, noi locuri de munca, in final statul va incasa mai multi bani din tva decat pana acum,

TVA afecteaza in primul rand oamenii cu venituri mici si sub medie, taxand bunurile de consum insa nu si produsele financiare si consumul in afara tarii. O reducere a TVA ar reduce inechitatea, mai ales cuplata cu cresterea taxarii veniturilor agentilor economici si a cetatenilor cu venituri mari si foarte mari pentru a compensa eventualele pierderi ale bugetului de stat.

E mult mai usor sa incasezi o taxa mica de la toti, pentru ca o incasezi cu siguranta, fata de evaziunea care se face cand e vorba de taxe mari! Exemplu Taxa Reginei in Anglia - 1 lira de la fiecare. Faceti un calcul cate milioane de lire se strang asa!!! Bugetul tarii ar avea NUMAI de castigat. Simplu si eficient. Bani sunt, dar nu-mi vine sa-i dau cand nu stiu unde se duc. Sau cand aflu ca se duc in buzunarele unor corupti care isi permit cu nesimtire sa ne trateze de sus pe banii nostri!

Cand depui o initiativa legislativa de reducere de taxe, trebuie sa incluzi surse alternative de venit. Altfel cu ce platim salariile alea pe care le vrem marite la doctori si profesori?

Un TVA scăzut ar încuraja deschiderea de noi afaceri, fapt ce ar duce la crearea de noi locuri de munca ! Cum faci colectarea lui ? Simplu ! Lunar de la fiecare comerciant ! Introducerea in fisele de post a reprezentanților ANAF, Poliției Economice , Poliției de ordine publica , jandarmeriei a verificării dovezi (prezentarea chitanței) ca , comerciantul respectiv a plătit TVA-ul la STAT. Daca la data de 31 ale lunii nu sa efectuat plata ii închizi firma, blochezi contul si întocmești dosar !

Neaparat BOR tratat si impozitat ca un srl , fara sa-i se mai dea buget de la stat.

Compensezi prin reducerea șomajului , poti compensa prin taxarea taxelor bisericești si nu in ultimul rând faptul ca aplicând o taxare a TVA in fiecare luna ai in permanenta lichidități in buget ! Gândiți-vă doar ca acest 7 % ti-l poate plăti si ultimul buticar lunar, vanzator de covrigi , pensiuni, restaurante etc ! Numai pe linie de turism sunt peste 8000 de unitati de cazare clasificate in Romania ! Ar fi un venit enorm la buget !

Surse alternative : - biserica (taxa bisericeasca sa fie colectata ca cea PTR TVR) - biserica ( taxa pe lumânări si icoane etc vândute) - impozitarea marilor averi peste 1 000 000 euro - confiscare de îndată si vanzare bunurilor provenite din infracțiunile flagrante - scăderea sumelor forfetare la parlamentari - impozitarea marilor companii care au firmele mama in afara tării sau acționari majoritari Offshore -uri - legalizarea prostituției si implementarea in nomenclatorul de meserii ( scoti banii negrii la suprafața din astfel de activitati ) ;

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information