Impozit progresiv

Impozit progresiv

Trebuie sa existe o impozitare a averilor si veniturilor progresiva cu acestea. Astfel cine are un venit mai mare trebuie sa aiba o contributie mai mare la sistemul de stat, nu doar proportionala, deoarece acesta este un produs al sistemului si fara sistemul din care facem toti parte nu ar fi putut sa castige atat de mult.

Points

Impozitarea progresivă încurajează inițiativa economică și întreprinderile mici. De asemenea, un prag (orientat de exemplu după coșul minim de consum) sub care impozitarea este 0% ar reduce nu doar discrepanța între micii și marii întreprinzători, ci ar reduce și birocrația fiscală.

Este o masura care ii avantajeaza pe 90%+ dintre romani, pentru ca acestia vor plati impozite mai mici, iar compensarea va veni din partea celor care au venituri mai mari. Si mai important este marirea bugetului de stat prin aceasta masura. Scad taxele la saraci si se maresc la bogati => astfel se micsoreaza discrepanta dintre clasele sociale.

Trebuie gandita bine treaba aici. Deja avem multi care fac salariul minim pe cartea de munca si restul in plic. O astfel de masura ar putea creste numarul celor care practica masuri de-astea.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information