Nu coruptilor

Nu coruptilor

Toti cei cercetati, condamnati pentru fapte de coruptie sa nu mai aiba voie in functii publice toata viata. Pedepsele pentru fapte de coruptie sa fie mult mai mari, fara eliberare anticipata pe baza de carti scrise sau alte prostii de genul. Accelerarea confiscarii averilor.

Points

Este inadmisibil ca cercetati sau condamnati pt coruptie sa mai fie implicati in functii publice si sa faca 1-2 ani de puscarie in caz fericit, ramanand apoi cu averea

Simpla cercetare sau suspiciune nu poate constitui criteriu pentru restrangerea libertatilor. Prezumtia de nevinovatie este fundamentala sistemului de drept asa cum exista el actualmente in Europa. Cum ar fi ca tu sa fii ales intr-o functie de cateva mii de oameni si eu sa te pot da jos cu un simplu denunt mincinos sau cu o ancheta rau-voitoare? Condamnarea definitiva si irevocabila poate duce la limitari de drepturi, insa ce se propune aici e demn de evul mediu.

ORICE ACT DE CORUPTIE SA FIE ASIMILAT UNEI INFRACTIUNI DE TRADARE DE TARA! ACEASTA INFRACTIUNE SA FIE ASA CUM STA SCRIS IN CODUL PENAL 25 DE ANI DE INCHISOARE SI CONFISCAREA AVERILOR.. SI DEPUNEAREA ACESTOR AVERI LA BUGETUL DE STAT... IN FELUL ACESTA, PE VIITOR, NU VA MAI INDRAZNI NIMENI SA MAI FURE DIN BUZUNARUL OMULUI DE RAND..

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information