Lege - Oameni politici curati in partide

Lege - Oameni politici curati in partide

Pentru o Romanie curata politic ar trebui ca inscrierea in partide sau intrarea in viata politica sa nu fie permisa persoanelor ce au fost condamnate definitiv pentru fapte de ordin penal chiar daca si-au ispasit pedeapsa.

Points

Partidele politice nu sunt alesi de popor si n-au nicio raspundere fata de el in privinta oamenilor pe care ii accepta. Din motive de imagine ar trebui sa se fereasca singure de fosti condamnati. Mai e si problema cu generalizarea. Ce faci daca un om foarte capabil si pregatit se intampla sa fi venit dintr-o familie amarata si a furat o gaina cand avea 16 ani ca sa puna ceva pe masa. Sau cu oameni care s-au ales cu dosar penal pentru ca s-au aparat intr-o altercatie si n-au avut "spate".

1.in lumea civilizata nu se concepe acest lucru - se pierde credibilitatea 2.sa nu uitam conceptele de bun simt si rusine 3.recidiva in Romania - in clasa politica - e ceva normal 4.mie, personal, mi-ar fi rusine sa fiu reprezentat de un astfel de om 5.eu NU VREAU sa platesc un astfel de om si, oricum, nu dau doi bani pe el

Prin aceasta verificare si bariera pusa in calea patrunderii persoanelor certate cu legea in structurile politice ale tarii se garanteaza accesul la resursele si parghiile tarii numai celor ce au dovedit pana la momentul respectiv o activitate sociala corecta.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information