Restructurarea Consiliilor Județene

Restructurarea Consiliilor Județene

Consiliile Județene sunt mult mai puțin vizibile electoratului, fiind mai greu de tras la răspundere. De acest lucru s-a profitat la nivel de partide, care folosesc aceste instituții pentru delapidarea de bani sau exercitarea influenței de partid în mod coercitiv. Aceste instituții trebuiesc reformate profund, restructurate preferabil în manageri de competiții pe fonduri naționale, cu zone de acțiune regională. Controalele DNA aici ar trebui făcute des, pentru a nu uita de ce există.

Points

În majoritatea cazurilor, Consiliile Județene au un aport minim la bunăstarea zonelor respective. Administrațiile locale sunt demise dacă nu au rezultate, dar cele județene sunt mai dificil de tras la răspundere (nu este f. clar ce ține de ei). Ar trebui reorganizați ca agenții de organizare proiecte pe domenii, pe stilul fondurilor UE, preferabil pe regiuni (având drept scop organizarea intereselor regionale, ce depășesc o singură localitate).

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information