Tranzitia catre o Platforma de Guvernare Social Online

Tranzitia catre o Platforma de Guvernare Social Online

Solutia este tranzitia de la actualul Sistem de guvernare corupt, la o Platforma de Guvernare Sociala Online si implicarea colectiva a populatiei in procesul legislativ. http://partidulvoceapoporului.blogspot.ro

Points

Partidele Politice vor migra catre Platforma de Guvernare Sociala Online, astfel ne mai avand nevoie de sedii fizice, si cetatenii se pot grupa direct prin intermediul platformei in grupuri de interese in functie de domeniul de activitate. In cadrul Platformei de Guvernare Sociala Online fiecare cetatean ar deveni propriul partid politic, fiecare avand raspunderea sa isi reprezinte in primul rand propriul interes prin ideile si proiectele propuse precum si voturile acordate.

Implementarea si introducerea unei monezi electronice precum bitcoin-ul ce va fi folosita doar in circuitul intern si va avea ca scop cresterea economiei si dezvoltarea infrastructurii tarii. Aceasta valuta poate fi schimbata conform unui curs de schimb calculat pe baza productiei interne a tarii, a exportului si importului precum si a exploatarii resurselor naturale. Doar in Rosia Monana avem resurse neexplorate de peste 2000 de miliarde de dolari.

Exista initiative la nivel global ce vor atrage un schimb de paradigma din guvernare pe reprezentanti in auto-guvernare. Un alt proiect de acest fel se desfasoara in Argentina si se numeste DemocracyOS. Eu colaborez cu ei in cadrul programului de doctorat. Romania poate fi prima tara din lume care sa se alinieze cu acest schimb de paradigma.

Introducerea unei platforme de Guvernare Sociala Online prin intermediul careia cetatenii pot vota online in mod direct oamenii din Guvern (ministri si secretari de stat) si Parlament (deputati si senatori) pe baza voturilor de incredere. Efectele voturilor de incredere vor fi imediate, cand ti-ai pierdut increderea sau esti depasit de alta pesoana care candideaza pe acelasi domeniu ti-ai pierdut locul. Toate locurile din Guvern si Parlament vor deveni specializate pentru fiecare domeniu.

Sunt student doctorand in anul 2 la Facultatea de Automatica si Calculatoare si de doi ani lucrez la o Platforma de Guvernare Sociala Online bazata pe anatomia corpului uman, precum comunicarea sistemului nervos central cu organele si celulele corpului. Folosind modelul anatomiei corpului uman am construit arhitectura Platformei de Guvernare Sociala online, algoritmii folositi de corpul nostru in ganglionii nervosi fiind deja implementati in aplicatii de genul Reddit.com.

Obligativitatea Parlamentarilor si Guvernantilor de a da curs tuturor proiectele de lege initiate si votate de catre cetateni prin platforma de Guvernare Sociala Online, ei sunt acolo pentru cetateni nu cetatenii sunt pentru ei. Pragul necesar de voturi pentru ca o initiativa legislativa sa fie transmisa catre parlament va fi aleasa tot de populatie prin intermediul Platformei de Guvernare Sociala Online, putem incepe tot cu 10.000 de voturi.

Putem creste sau scade numarul de locuri in Guvern si Parlament in functie de nevoi tot prin votul direct al cetatenilor in Platforma de Guvernare Sociala Online.

Incurajarea investitiilor prin finantarea fara dobanda a proiectelor de interes national sau proiectelor cu un potential economic ridicat, pe criterii nediscriminatorii si in colaborare cu institutiile deja existente relevante noilor proiecte.

Alegerea transparenta a preturilor pentru produsele romanesti luand in considerare atat cresterea economica cat si bunul trai al celor implicati prin votul direct a celor implicati in procesul de fabricare, distributie si comercializare.

Eliminarea nevoii de a vota in mod fizic oameni noi periodic prin aplicarea votului de incredere direct in cadrul platformei online si actualizarea ierarhiei persoanelor de incredere zilnic. Verificarea si activarea contului fiecarei persoane se va face intr-o institutie special conceputa pentru acest lucru. Exploatarea naivitatii oamenilor de la tara trebuie oprita prin oferirea posibilitatii sa se reprezinte singuri, sa nu mai fie nevoiti sa isi vanda votul pe un litru de ulei.

Feedback instant din partea populatiei, daca gresesti platesti, pierzi voturile de incredere si in acelasi timp puterea de influenta

Instaurarea unui organism de investigatie civila, in care persoane fizice neafiliate in trecut niciunul partid politic se pot inscrie in functie de capabilitatile acestora si pot primi mandata de cercetare in diverse domenii in care statul a interpins activitati in trecut, exemplu doctorii pot investiga achizitiile si investitiile din medicina, inginerii pot investiga investitiile din infrastructura, etc

Monitorizarea resurselor de toate felurile la nivel national, nici un copac nu mai poate fi taiat fara ca sa stim cu ce scop va fi folosit prin intermediul platformei.

Bugetul national precum si bugetele alocate fiecarei institutii in parte vor fi decise prin vot direct a cetatenilor. Vom vedea bugetul disponibil ce poate fi distribuit (acesta va fi calculat pe baza legilor actuale urmand ca el sa varieze in functie de modificarile legislative) si prin voturile directe a cetatenilor aceasta suma va fi distribuita fiecarei institutii in parte. Propunerile bugetare vor fi facute tot de Guvern si Parlament, dar aprobarea bugetului va fi facuta prin vot general.

Interfata grafica(GUI) ce prezinta locurile din Guvern si Parlament va fi similara cu cea alegerii locurilor la Cinema, in care se specifica calificarile necesare pentru fiecare domeniu si numele persoanelor ce le ocupa in prezent precum si candidatii care nu intrunesc numarul necesar de voturi de incredere. In functie de aportul fiecaruia vor creste sau vor scade in incredere. Oamenii iti pot oferi voturi de incredere in functie de activitatea si implicarea ta.

Asa nu ar mai fi loc de erori si coruptie... daca ar fi un proces tehnologizat, le-ar fi mai greu sa sa faca invarteli. Plus ca asta e drumul catre civilizatie, in vest majoritatea sistemelor publice au la baza un program, un portal online, nu se mai practica hartogaraia fara sens. Totul ar fi mai curat si mai organizat.

Extragerea, sintetizarea si folosirea intelepciunii colective, oferind un mediu favorabil de exprimare tuturor cetatenilor si incurajarea la nivel national a initiativelor si implicarii personale

Democratia din ziua de azi e o falsa democratie. Alesii nostri devin invariabil tirani. De notat ca nu a fost tot timpul asa, in Atena antica functiona democratia pura, inainte de republica. Si in plus in secolul 21 incepem sa ne reorientam spre adevarata democratie. Islanda si Elvetia sunt exemple. E absurd sa contrazici democratia adevarata prin diferentele ei cu falsa democratie din ziua de azi.

Integrarea oamenilor de la tara prin implementarea unei legislatii bine puse la punct de incurajare a agriculturii, odata ce agricultura va fi dezvoltata ne putem numi cu adevarat tara autonoma si independenta

Este o utopie. N-avem nimic cu institutiile statului de drept, vrem doar oameni cinstiti si competenti in ele.

Toate locurile din Guvern si Parlament vor deveni specializate pentru fiecare domeniu de activitate, economie(economisti), agricultura(agricultori), industrie(ingineri), tehnologie(ingineri programatori), a educatie(profesori), infrastructura(arhitecti si ingineri in constructii) astfel Guvernul si Parlamentul va deveni unul tehnocrat.

http://partidulvoceapoporului.blogspot.ro

Administrarea proiectelor publice precum si a institutilor publice se va face tot prin intermediul aplicatiei. Angajatii tuturor institutilor publice vor fi afisati in platforma ca angajati de stat, astfel fiecare cetatean ce lucreaza in domeniul public poate primi voturi de incredere putand ajunge la conducere sau poate primi reclamatii prin intermediul Platformei de Guvernare Sociala Online.

Cetatenii pot vota online in mod direct oamenii din Guvern (ministri si secretari de stat) si Parlament (deputati si senatori) pe baza voturilor de incredere. Efectele voturilor de incredere vor fi imediate, cand ti-ai pierdut increderea sau esti depasit de alta pesoana care candideaza pe acelasi domeniu ti-ai pierdut locul. Doar cei capabili si cu adevarat interesati vor ramane la conducere.

Fiecare cetatean va avea acces la propriul cont de unde poate introduce idei sau probleme ce vor fi escaladate catre Parlament in cazul in care primesc numarul de voturi necesare. In cadrul Platformei de Guvernare Sociala Online fiecare cetatean ar deveni propriul partid politic, fiecare avand raspunderea sa isi reprezinte in primul rand propriul interes prin ideile si proiectele propuse precum si voturile acordate.

Platforma de Guvernare Sociala Online va oferi transparenta completa in circuitul banilor in ecosistemul institutiilor publice ce functioneaza in cadrul statului.

Eliminarea baroului unic (monopolului juridic) mentinut de obscuritatea procesului legislativ si permiterea fiecarui avocat sa profeseze independent pe baza capabilitatilor proprii, avand acces liber la arhiva legislativa din platforma online de guvernare.

Este singura metoda prin care omenirea poate evolua.Doamnei Grigorescu ii spun doar atat, institultiile vor exista in continuare dar sub alta forma. Se va urma calea dezvoltarii comunitatii prin dezvoltare personala. Stiu ideea si sper ca de aici va porni. Pace si fericire

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information