Depolitizarea institutiilor publice

Depolitizarea institutiilor publice

In prezent, toate institutiile publice sunt profund politizate, in sensul ca administratia lor este numita politic (cum e cazul la DSP, DSV, Ocolul Silvic, Directia Apelor etc.). Propunem ocuparea functiilor de conducere in institutiile publice prin CONCURS nu prin NUMIRE.

Points

Depolitizarea administratiei institutiilor publice ar aduce beneficii pe termen lung tuturor IMMurilor care au de a face cu acestea. Faptul ca primesti o autorizatie, un raspuns la o cerere sau un act la zeci si zeci de zile dupa ce depui documentatia necesara, asta in cazul fericit in care primesti ceva, daca ai vederi politice diferite de cele ale conducerii directiei respective este un abuz in stare pura Orientarea politica tine de libertatea individului.

Daca esti sau ai fost membru al vreunui partid politic, nu inseamna ca imediat ce iti vei deschide o afacere vei incepe sa cotizezi in visteria partidului pentru campanii electorale si alte activitati. Mai mult decat atat, aceste directii publice nu ar trebui sa fie folosite ca arma politica!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information