Legea Responsabilitatii

Legea Responsabilitatii

Legea responsabilitatii. Sa se stabilieasca prin lege ca fiecare om politic sau intr-o functie publica sa aiba responsabilitatea locului de munca. De exemplu: cei de la politia rutiera serviciul de eliberari carnete de conducere. Daca nu indeplinesc toate formalitatile, inchid ochii si elibereaza carnet de conducere unui individ chiar daca el nu este apt pentru a putea conduce un automobil, in cazul in care acesta provoaca un accident sa fie tras la raspundere si politistul.

Points

Exista regulamente interioare care ar trebui sa responsabilizeze functionarii. Teoretic pot sa-si piarda slujbele sau sa li se taie din salariu daca fac greseli. Cam ca la orice job. Din pacate nu prea se aplica in fapt. Poate ar trebui sa existe un cadru legislativ generalizat pentru treaba asta, dar trebuie sa fie dezvoltat cu mare atentie pentru a nu fi excesiv de draconic. Pana la urma alta solicitare e ca vrem oameni competenti in functii publice - trebuie sa ii si poti atrage.

Daca cei care lucreaza in slujba ceteateanului vor deveni responsabili pentru TOATE actiunile lor, acestia nu vor mai inchide ochii si nu vor mai accepta mita (spaga).

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information