Meritocratie

Meritocratie

Oamenii care ne conduc ar trebui alesi in functie de realizarile lor. Vrem oameni care si-au probat calitatile de lideri, de manageri, oameni care au probat ca au coloana vertebrala!

Points

Este solutia evidenta, simpla. Este cea mai scurta cale de la incompetenta si coruptie la profesionalism si moralitate.

Nu îmi este clar cum cineva poate fi împotriva ideii de meritocrație. Alegerea oamenilor pe baza meritelor la toate nivelurile administrative este net mai bună decât alegerea unor indivizi care nu au făcut nimic altceva la viața lor decât prozelitism politic. E plină țara de posturi acoperite de oameni care nu au alte merite decât afilierea politică. Ne-adresarea acestei probleme echivalează cu realizarea unei construcții fără fundație.

Poti sa fii un foarte bun profesionist in meseria ta, un bun manager si un excelent lider dar sa nu intelegi care sunt substraturile si corelatiile a ceea ce faci pe termen lung pentru diferite grupuri sociale.

Sunt complet de acord cu sentimentul. Toata lumea o sa zica ca da. Si ramane doar zis. Care sa fie metrica si implementarea pentru chestia asta? Din pacate cred ca asta se poate rezolva doar prin educarea romanilor sa voteze si asa cum trebuie.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information