10% din fotoliile de parlamentari sa fie ocupate de oameni n

10% din fotoliile de parlamentari sa fie ocupate de oameni n

10% din fotoliile de parlamentari ar trebui alocate persoanelor cu drept de vot neafiliati politic. Alocarea se va face aleator - ca o loterie, daca vreti - dar cu conditia sa fie acoperite toate paturile sociale si toate zonele tarii in mod egal. Nu va ganditi ca nu sunt pregatiti...nici un politician roman de astazi nu este pregatit. Foarte probabil vor fi mult mai putin corupti.

Points

chiar daca, la inceput, vom vedea oameni debusolati in parlament - macar nu vor dormi sau nu vor lipsi - in timp interesul asupra procesului legislativ va creste la fel si nevoia de a cunoaste legile .... mandatul acestora ar putea fi restrictionat la unul singur.

Parlamentul nu este o loterie sau un joc de noroc. Este o institutie care ar trebui sa reprezinte cetatenii. Sunt de acord ca actualmente sunt un grup infractional organizat, in schimb institutia in sine trebuie sa existe ca baza a democratiei. E suficient sa fie redusi la 300 si schimbati total. Regula reprezentarii trebuie sa fie meritocratia si votul democratic... e suficient.

daca vreti meritocratie asta nu se poate face prin vot universal.... din pacate prin vot universal rezultatul este mai degraba unul emotional, nu bazat pe merite. de altfel ce merite trebuie sa aibe un bun parlamentar? cred ca mai degraba trebuie sa fie un om corect, bine intentionat, Candidatii independenti nu se reprezinta decat pe ei, sunt, de obicei oameni cu foarte multi bani sau oameni foarte influenti care pot finanta singuri o campanie electorala. Sincer, un om corect si sincer poate fi un parlamentar mai bun decat un profesor universitar care toata viata si-a petrecut-o in laborator...ar avea mai multa experienta de viata.... Cred ca acest lucru dublat de posibilitatea ca 2% din populatie sa poata intoarce o lege in parlament si 10% din populatie sa poata respinge o lege pote sa insemne un parlament mai eficient

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information