Eliminarea / interzicerea aliantelor pre-electorale si a pos

Eliminarea / interzicerea aliantelor pre-electorale si a pos

Cred ca orice partid, pentru a fi ales, trebuie sa stea singur, pe picioare proprii in fata electoratului si sa ceara sa fie ales. Daca nu trec de pragul electoral, asta este. Nu intra in Parlament.

Points

Fiecare partid are dreptul să îşi aleagă dacă vor sau nu să facă parte dintr-o alianţă. Dar, acest lucru e cu dus şi întors. Eu ca alegător, dacă îl văd că se aliază cu un partid pe care eu nu îl susţin, aş avea dreptul să renunţ la ei, ceea ce e practic imposibil în termen scurt, singura variantă ar mai rămâne ca în alegerile viitoare să îi evit în opţiunea mea de vot.

Propunerea aduce atingere principiului libertatii de asociere.

Propun asta pentru modul cum s-a constituit a treia forta in Romania este anormala. Ei ar tb. sa adune intre 7 si 15% din voturi. In realitate, la noi sunt petarde gen UNPR sau PC care nu au fost niciodata votate direct, ci au ajuns carati in spate de altii sau sunt formati prin "fuga" din alte partide care nici macar nu ar trece pragul electoral. Si totusi fac jocurile politice. Situatia asta trebuie sa dispara pentru ca altfel nu se va construi in mod legitim o a treia forta.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information