Bugete reduse pentru servicii secrete și securitate

Bugete reduse pentru servicii secrete și securitate

Serviciile secrete sunt supradimensionate și suprafinanțate în România. Propun redistribuirea treptată de resurse către serviciile publice.

Points

Daca tu ai impresia ca suntem tara prea mica sa avem spioni straini pe-aici, te inseli. Solutia nu este un buget mai mic pentru ei, doar trebuie sa se practice si acolo o responsabilizare, sa nu se mai intample situatia din Iasi.

Suprafinanțarea serviciilor secrete și de securitate nu este în interesul cetățenilor. Ele contribuie la consolidarea unui stat polițienesc. Statul trebuie să fie unul predominant social, dacă vrem să considerăm că e în slujba cetățenilor. Prioritatea acordată servicilor secrete și de securitate trebuie să migreze către serviciile sociale.

Serviciile vor ajuta la întărirea unui stat polițienesc într-adevăr. Însă soluția nu este sa le închidem , trebuie un control mai aspru si mai amănunțit din partea oamenilor împuterniciți . Iar acesti oameni la rândul lor trebuiesc verificați si controlați responsabil de către cetățeni.

Raluca, eu am argumentat împotriva finanțării disproporționate și a structurilor exagerat de mari ale serviciilor, nu împotriva existenței sau rolului lor. Te rog să reevaluezi cu atenție propunerea.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information